På allmän begäran

Nja kanske inte så allmän, men jag har fått frågan från både min kära mor och min morbror om jag har slutat skriva här och... Tja, på sätt och vis hade jag väl det, men några rader kan jag väl skriva ändå.

Vad har hänt sedan senast? Inte mycket. Den kallaste januari på 23 år (eller om det var 27 år) är snart till ända. Själv kan jag inte säga att jag lider av den här kylan. Det är ju så här en vinter ska vara. Minusgrader och massa snö. Har i ärlighetens namn saknat det här de senaste vintrarna då det bara har varit mestadels grått, regnblandad snö och plusgrader. När snön föll mitten av december så tyckte jag att det var mysigt men jag trodde inte att den skulle ligga kvar så värst länge som den har. Nu har snön legat i en och en halv månad och jag hoppas att vi får ha kvar den februari ut.

Nackdelen med det här vädret är när det blir snöstorm. Massa kylgrader, vind och snö går inte så bra ihop med den kollektiva trafiken och speciellt inte pendeltågstrafiken. (Även SJ har stora problem.) Men vad jag inte förstår är varför det ska bli på det sättet. Visst får man räkna med lite strul någon dag när ovädret är över en, men det här är larvigt. Jag tror att det bara var måndagen (25/1) som det inte var något strul den här veckan. Har inte kommit hem i tid någon dag mellan tisdag och fredag på grund av att pendeln inte är överens med vädret. Torsdag och fredag var värst då jag kom hem 25 minuter senare än normalt och ändå tillhör jag en av de mer lyckligt lottade. Jag förstår inte heller varför pendeln drabbas så mycket hårdare än tunnelbanan. Det var lite strul på tunnelbanan på onsdagen när vi hade ruskvädret, men annars så har den fungerat prickfritt trots att även den går på spår, har ett signalsystem (som bråkar ibland) har en massa växlar som kan frysa och vagnar som kan gå sönder.

En rolig sak som jag kommer att göra är att jag ska åka till London med en kompis. Vi sticker den 18/2 och flyger hem igen 21/2. Ska bli kul att åka dit igen då jag inte har varit där sedan 2005. Det lär ha hänt en hel del saker sedan dess. Jag har tagit ledigt från den 17/2 då jag ska ta mig ner till Bredaryd först då det är där min kompis bor. Vi flyger sedan från Göteborg.

Sedan ska jag väl erkänna att jag har hittat ytterligare en engelsk (vad är det för fel på mig?) skådis som jag gillar att titta på. Men det är lite saker som stör mig vad gäller honom. Jag har så länge jag vet alltid sagt att jag aldrig kommer att falla för följande saker hos en man:
1. Blond
2. Yngre än mig
3. Söt

Jag gav väl upp det där med "blond" ganska rejält när jag började gilla Alexander Skarsgård. Och jag tummade väl på det där med yngre än mig också eftersom han är född den 25 augusti 1976. Men ett år och fyra månader är inte så farligt mycket yngre än mig så jag kunde acceptera det.

Men den här nya favoriten ställer till det rejält för mig. Det är inte bara det att han är blond, han är även rejält mycket yngre än mig (född 11 oktober 1983, så han är åtta och ett halvt år yngre än mig) och som grädde på moset är han fruktansvärt söt. Man kan för närvarande se honom i BBC:s familjeserie "Merlin" som går på SVT1 på lördagar klockan 18:15. Just nu visar de säsong 1 i repris, men så fort den är slut kommer de gå in i säsong 2 och säsong 2 är bra mycket bättre än säsong 1.

Hans namn är Bradley James och han spelar prins Arthur Pendragon i serien. Ja, det ska vara prins Arthur som en dag (när hans far kung Uther Pendragon dör) kommer att bli den legendariske kung Arthur. Du vet... Han med riddarna kring det runda bordet.