Nyfrälst
Men nu har jag kommit en bra bit ifrån det jag skulle berätta. Det finns en sak som de gör bra och det är glass. Har nu köpt och smakat Ben & Jerrys glass efter att ha hört från flera om hur god den är och jag måste säga att jag är i himlen nu. Vilken underbart god glass. Mer Ben & Jerry åt folket. Det enda negativa med den glassen är att den kostar 45 spänn för en pint. Men det är den värd.
Inte lika besviken längre
Arlanda lörd. 30/9 - Planet (KLM) lyfter mot den gröna ön kl 09:50 och vi mellanlandar i Amsterdam kl 11:50 och planet (Air Lingus) mot Dublin lyfter 12:50.
Lörd. 30/9 Dublin airport - Planet landar 13:25. Tar oss in till stan för att äta nå't och sedan tar vi bussen från Busáras som går 16:00 till...
Galway lörd. 30/9 - Här ska vi vara framme c:a 19:40. Tyvärr blir det nog inte så att vi får se någon match här såvida den inte spelas på söndagen. Vi stannar här i tre nätter och vi bor på Sleepzone. Här har vi tänkt att ta lokalbussen ner till Cliffs of Moher och äta lunch i Doolin. Reser sedan vidare mot...
Belfast tisd. 3/10 - Ön Irlands andra största stad (även fast den tillhör Storbritannien). Här har vi planerat att ta en dagsutflykt till Giants causeway/Carric a rede (en repbro 25 meter upp, usch för höjder)/Dunluce (ett slott)/Bushmills destilleriet. En tur med en så kallad "Black taxi" (en rundtur i taxi till intressanta historiska platser). Avbokade den förra beställningen och gjorde en ny till de här dagarna istället HINI. Visserligen förlorade vi 64:-/person på att göra det, men ingen av oss kände för att ringa upp dem och fråga om det gick bra att omboka. Åter mot...
Dublin fred. 6/10 - Här är det då dags för rugby förutsatt att vi får biljetter. Sedan har vi fått förslag på en dagstur som går till bl.a. Newgrange och Tara hill. Här ska vi bo på ett gästhus som heter Adelphi och det ligger på Lower Gardiner St. Lite dyrt, men det ligger väldigt centralt och inkluderar frukost. När vi har varit här i tre dagar så åker vi vidare med tåget mot...
Killarney månd. 9/10 - Inte en så stor stad det här, men de ligger nära en stor fin nationalpark och så ligger det nära till Muckross house som tydligen ska vara intressant att se. Vi har mailat till B&B:t Crystal Springs och frågat de har rum ledigt de här dagarna och det hade de. När vi har varit här och vilat upp oss lite (yeah right, pytteliten stad med 13 426 invånare och om man lägger till ytterområdet så blir det 16 931 och minst 40 pubar) så åker vi med buss vidare till republiken Irlands tredje största stad...
Limerick onsd. 11/10 - Jag har även mailat till Railway Hotel och frågat om de har ett ledigt rum de här dagarna istället och det hade de. Tror inte att vi har planerat något speciellt här direkt. Men något blir det säkert. När vi har spenderat våra dagar här så tar vi bussen mot...
Dublin fred. 13/10 - Det enda som är oförändrat från den ursprungliga resplanen. Och det vi inte hinner med att göra när vi är här 6-9/10 gör vi nu. Här ska vi fortfarande bo på Citi Hostel som ligger en liten bit utanför citykärnan. Den 15/10 så blir det nog inte så mycket gjort då vi ska åka hem och planet lyfter 14:10 för vidare färd mot...
Arlanda sönd. 15/10 - Här landar vi kl 20:00 efter en mellanlandning i Amsterdam (flyger man med KLM/Air Lingus så gör man).

Sedan har jag idag bytt till en ny browser. Så istället för Internet Explorer kör jag Mozilla Firefox (gratis nedladdning). Och jag det känns redan nu som att jag kommer att föredra den här då den är mer användarvänlig och snabbare.
Har nyss läst en kompis blogg här och hon avslutade sitt lilla inlägg med en rad från låten Cheers Darlin' av och med Damien Rice. Jag tycker inte att det var snällt av henne att kasta in mig i mitt beroende av honom igen. Sedan gör det ju inte saken bättre att mitt lilla äventyr jag hade i London var med en syssling till just Damien.
Why d'you sing Hallelujah if it means nothing to ya? Why d'you sing with me at all?
Lite besviken
Hade vi åkt en vecka tidigare hade vi varit i Galway när de spelar där och vi hade varit i Dublin när de spelar där. Men vi får nu göra det bästa av situationen och sitta på puben och titta på Sky/Setanta och dricka Bulmers/Guinness. Så egentligen går det ingen nöd på oss, men det är trist då sport ska ses live.
Annars är det bara bra idag. Det är fredag och när jag har gått hem från jobbet idag så kommer jag inte sätta min fot här på tre veckor. SEMESTER HERE I COME!
Det var inte bättre...
Sedan blir det inte hos tanten i Dublin vi ska bo då hon ska operera sin andra höft som har börjat ge upp. Så vi ska först bo på Barnacles ( http://www.barnacles.ie/dub_services.htm ) och sedan på Citi Hostel ( http://www.citihostels.ie/ ). Det ska nog gå bra det med.




Pirates

POTC
Fick nyss reda på att jag på onsdag ska gå på bio klockan 18:15. Pirates of the Caribbean. Biljetten kostade 100:- men vad f-n. Det är ju Pirates vi pratar om nu och Johnny Depp som kapten Jack Sparrow. Ser verkligen fram emot det.
Annars har det inte hänt så mycket. Jobbar den här veckan och en vecka till sedan har jag semester i tre veckor. Det ska bli skönt att få komma bort härifrån ett tag. Hur mycket jag än gillar mina arbetskollegor så börjar det verkligen ta emot nu.
Och istället för ett citat så slutar jag med en sång:
Amhán Na bhFiann
Sinne Fianna Fáil,
Atá Fá gheall ag Éirinn,
Buidhean dár sluagh tar rúinn do ráinig chughainn:
Fámhoídh bheírh saor,
Sean-tír ár sinnsear feasta
Ní fágfar fá'n tíorán ná fa'n tráil;
Anocht a theigeamh sa bhearna baoghail,
Le gean ar Gaedhí chun báis nó saoghail,
Le gunna sgréach: Fá lamhach na piléar.
Seo Libh canaidh amhrán na bhFiann.
Seo dhibh a cháirde duan oglaidh
Caithréimeach, bríoghmhar, ceolmhar.
Ár dteinte cnámh go buacach táid,
`S an spéir go min réaltógach.
Is fionmhar faobhrach sinn chun gleo
'S go tiúnmhar glé roimh tigheacht do'n ló,
Fa ciúnas chaoimh na h-oidhche ar seol,
Seo libh, canaídh amhrán na bhFiann.
Sinne Fianna Fáil,
Atá Fá gheall ag Éirinn,
Buidhean dár sluagh tar rúinn do ráinig chughainn:
Fámhoídh bheírh saor,
Sean-tír ár sinnsear feasta
Ní fágfar fá'n tíorán ná fa'n tráil;
Anocht a theigeamh sa bhearna baoghail,
Le gean ar Gaedhí chun báis nó saoghail,
Le gunna sgréach: Fá lamhach na piléar.
Seo Libh canaidh amhrán na bhFiann.
Cois banta réidhe, ar árdaibh sléibhe.
Ba bhuadhach ár rinnsear romhainn,
Ag lámhach go tréan fá'n sár- bhrat séin
Tá thuas sa ghaoith go seolta;
Ba dhúthchas riamh d'ár gcine cháidh
Gan iompáil riar ó imirt áir,
'Siubhal mar iad i gcoinnibh rámhaid
Seo libh, canaidh amhrán na bhFiann.
Sinne Fianna Fáil,
Atá Fá gheall ag Éirinn,
Buidhean dár sluagh tar rúinn do ráinig chughainn:
Fámhoídh bheírh saor,
Sean-tír ár sinnsear feasta
Ní fágfar fá'n tíorán ná fa'n tráil;
Anocht a theigeamh sa bhearna baoghail,
Le gean ar Gaedhí chun báis nó saoghail,
Le gunna sgréach: Fá lamhach na piléar.
Seo Libh canaidh amhrán na bhFiann.
A buidhean nach fann d'fuil Ghaoidheal is Gall
Sinn breacadh lae na saoirse,
Tá sgéimhle 's sgannradh í gcroidhthibh namhad,
Roimh ranngaibh laochra ár dtíre;
Ár dteinte is tréith gan spréach anois,
Sin luinne ghlé san spéir anoir,
'S an bíodhbha i raon na bpiléar agaibh:
Seo libh, canaidh amhrán na bhFiann.
Faoi dheireadh...
ÄNTLIGEN!
Nu är det bestämt när vi ska åka till Irland. Det blir vecka 40-41. Så vi kommer sticka lördagen den 30/9 och vi åker hem söndagen den 15/10. Flygbiljetter är redan bokade och trots att vi var ute i så pass god tid så var det inte något bolag (förutom Ryanair som vi totalvägrar att åka med igen) som var billiga. Så då tog vi det bolag som hade tider som passar oss bäst, nämligen KLM och där kostade biljetterna t.o.r. 3 276:-/person. Så vi lämnar Arlanda 09:50 på lördagen, mellanlandar i Amsterdam (1 timme) och byter till ett Air Lingus-plan och är framme i Dublin 13:25 (lokal tid). När vi åker hem så lämnar vi Dublin 14:10 med ett Air Lingus-plan och mellanlandar i Amsterdam (1 tim och 15 min) och är tillbaka i Stockholm/Arlanda 20:00 (svensk tid).
Boendet är bokat i Belfast och Galway nu. Killarney är på väg att bli bokat och Dublin likaså (samma gamla vanliga ställe som alltid i Dublin). Det enda som stular lite än så länge är Limerick, men vi har sett ut ett ställe som vi hoppas på.
Så nu kommer resplanen se ut som följer:
Dublin 30/9, 1/10, 2/10 (Joyville)
Killarney 3/10, 4/10 (http://www.crystalspringsbb.com/ http://homepage.eircom.net/~doors/)
Limerick 5/10, 6/10 (http://www.railwayhotel.ie/)???
Galway 7/10, 8/10, 9/10 (http://www.barnacles.ie/gal_location.htm)
Belfast 10/10, 11/10, 12/10 (http://www.hini.org.uk/hostels/belfast.cfm)
Dublin 13/10, 14/10, 15/10 (Joyville)
Dagens citat:
'Tis better to buy a small bouquet
And give to your friend this very day,
Than a bushel of roses white and red
To lay on his coffin after he's dead.
Nu är jag trött
Apropå det där med rubriksättare som jag tog upp lite för ett par dagar sedan. Det visar sig att de kanske inte alltid är så duktiga. Vad sägs om den här rubriken från dagens Metro:
Enronchefen död - slipper fängelse
Ja, vad jag vet så brukar man inte slänga in döda personer i fängelse direkt. Snille.
Iriska är ett jobbigt språk. Kolla bara det här:
Långa vokaler
í uttalas som engelskans ee i ordet meet, sí [she]= hon
é uttalas som franskans é eller tyskans eh, mé= jag, mig
á uttalas som amerikanskans aw, lá= dag
ó uttalas som franskans au eller tyskans oh (svenskans å), bó= ko
ú uttalas som engelskans pool, tú= du
Korta vokaler
i uttalas som ett engelskt kort i, sin [shin]=det
e uttalas som engelskans korta e, te= het
a beroende på grannkonsonanterna, antingen som engelskans tap eller top med orundade läppar, cas= vända
o finns inget motsvarande ljud i engelskan, närmaste uttal är book men med munnen mer öppen, bog= mjuk
u liknar oo i book, tugann= ger
Smala och breda konsonanter
Alla irländska konsonanter har två ”värden”, traditionellt kallade smala (slender) och breda (broad). Man kan lätt hitta skillnaden i bokstaven l. Om du säger leaf så är det ett smalt l och det breda återfinns i feel. Ordet little börjar med ett smalt l och avslutas med ett brett l. En konsonant är smal om det föregås eller åtföljs av e eller i (de smala vokalerna). En konsonant är bred om den föregås eller åtföljs av a, o eller u (de breda vokalerna).
Det finns också en regel att en konsonant i mitten av ett ord omges av enbart smala vokaler (i, e) eller breda vokaler (a, o, u). Feic [fek] (se, förstå) och det avslutande -áil motsvarar engelskans avslut –ing. Däremot så heter det feiceáil för att feicáil skulle bryta mot regeln caol le caol agus leathan le leathan (smal med smal och bred med bred); kontrast fágáil (lämnar).
Bokstavsföljden ia står för í och ua för ú och åtföljs av ett svagt a, som i engelskans about.
Det rekommenderade uttalet till ao är í.
När eo och iú förekommer i början av ord är e och i tysta och uttalas som ó och ú.
Om ett ord inleds med io så uttalas det som i innan en bred konsonant.
Emellertid så är det ett vanligt sätt att uttala io som u.
Om ui inleder ett ord ska det uttalas som i och oi ska uttalas som e.
Individuella konsonanter
d, t, l, n När dessa är breda ska tungspetsen pressas mot de övre framtänderna, t. ex. tá (är), dunta= stängd. När dessa är smala ska tungspetsen pressas mot främre delen av gommen, bakom framtänderna. I vissa delar uttalas smalt t och d som engelskans ch och j: te [che]= het och deoch [juch]= dricka.
s Smalt s är som engelskans sh (förutom is); Seán [Shawn]= John, Muiris [mwirish]= Maurice, Síle [Shíle]= Sheila.
r Uttalas tydligt oavsett placering i ordet. Rás (ett lopp), sórt (sort, art), réidh (redo), bóthar (en väg). Det smala r:et låter som en kombination av r med ljudet av s:et i leasure. Máire= Mary, cuir= satte, sätter. Ett r i början av ett ord uttalas alltid brett, oavsett stavning, ex. rince= dansa.
ph Uttalas som f, ex. mo phóca [mo fóca]= min ficka
th Uttalas som h (inte som engelskans th); thug [hoog]= ger, máthair [máhir]= mamma.
ch När det är brett låter det som tyskans Bach – loch= sjö uttalas som på Skottland; när det är smalt som tyskans ich, ex. oíche [íche]= natt.
bh, mh Vid brett uttalas det som v. Ex. mo bhus [mo vus]= min buss, mo mhac [mo vok]= min son. -amh på slutet av ord är uv, ex. caitheamh [kahuv]=spendera, att spendera, déanamh [dénuv]= göra, att göra, seasamh [shasuv]= stå, att stå, talamh [taluv]= land, snámh [snáv]= simma, att simma, lámh [láv]= hand. I mitten av ord uttalas ett brett bh/mh som ett v efter en lång vokal, ex. ábhar [ávar] =ämne, tábhacht [távacht] = angelägenhet, lámha [láva] =händer, fómhar [fóvar] =höst, ríomhaire [rívwire] =dator. Sekvensen kort vokal + bh/mh i mitten av ord ger ett ow-ljud som i engelskans pound, ex. leabhar [lyowr]= bok, ramhar [rowr]= fet, samhradh [sowra]= sommar. Smala bh/mh är alltid v i alla positioner, så bhí [ví]=var, sibh [shiv]= ni/er (plural), Gaillimh [galiv]= Galway, cuimhin [kuivin]= (in is cuimhin lion I remember), geimhreadh [gevre]= vinter.
gh I början av ord uttalas det ganska likt franskans r när det är brett, ex. mo ghúna= min klänning, sa ghairdín= i trädgården. Sekvensen a + brett gh i mitten av ord blir ett eye-ljud, ex. aghaidh [eyeay]= ansikte, laghad [loyud]= litenhet, laghdú [loydú]= reducera, att reducera; o + brett gh i mitten av ord ger ett ow-ljud, ex. foghlaim [fowluim]= lära, att lära, rogha [row]= val, roghnú [rownú]= välja, att välja. Brett gh finns aldrig i slutet av ord. Smalt gh uttalas y, så mo gheansaí [mo yansí]= min pullover, do gheata [do yata]= din grind. I mitten av ord uttalas ett smalt gh kombinerat med en föregående kort vokal som ett eye-ord, t.ex. staighre [sty-re]= trappor, saighead [sigh-ud]= pil.
dh I början av ord uttalas det likadant som gh när det är brett, ex. dhá dhoras [ghá ghoras]= två dörrar. När det är smalt så uttalas även det som ett y, do dheoch [do yuch]= din drink. Alla dhs i mitten av ord behandlas som smala även fast det inte är något i eller e före dem, meidhreach [myryuch]= munter, glad, veidhlín [vylín]= violin, Tadhg [Toyg]= ett mansnamn, fadbh [foyb]=problem, adhmad [eyemud]= timmer, radharc [rye-urk]= syn, utsikt. -adh I substantiv uttalas det som a, t. ex. seoladh [shóla]= adress, pósadh [pósa]= gifta sig. I verb uttalas –adh oftast som (u)ch, t.ex. bhíodh [vích]= brukade vara, bheadh [vech]= skulle vara, rachadh [rachuch]= skulle gå, théadh [héch]= brukade gå. Undantaget är när det är dåtida passivt –adh då uttalet uv rekommenderas, t. ex. pósadh[ pósuv]= var gift, seoladh [sholuv]= var överförd, rinneadh [rinyuv]= var gjord, léadh [léuv]= var läst. -igh, idh Precis som det smala gh och dh uttalas som y i början av ord så uttalas det här som y i slutet av enstavelseord, t. ex. téigh [téy]= gå, shuigh [hiy]= satt, réidh [réy]= redo, beidh [bey]= kommer bli. Orden amuigh [amwiy]= utomhus, istigh [ishty]= inomhus stressas på andra stavelsen. I andra ord som består av mer än en stavelse så blir detta iy ett í, t.ex. leanthanaigh [lahanúi]= sidor, ceannaigh [kyanuí]= köpa, cheannaigh [chyanúi]= köpt, rachaidh [rachúi]= ska gå. OBS att i verbala former som består av mer än en stavelse så blir –aigh ett enkelt a före ett pronomen som är subjektet av verbet, t. ex. cheannaigh sí [chyana shí]= hon köpte.
Ord stress
Du rekommenderas att stressa första stavelsen i ett ord, t.ex. leathanach= sida, múinteoir= lärare, cailín= flicka, coláiste= college. En del substantiv är ett undantag, t.ex. tobac= tobak som stressas på andra stavelsen. Däremot så stressas adverb som består av två eller tre stavelser och som börjar på a (och några med i) på andra stavelsen, t.ex. amach= ut(åt), isteach= in(åt), anuas= från ovan, amárach= imorgon, inniu [inyu]= idag. Det inledande a:et i dessa ord låter som det i det engelska ordet another. I Munster faller stressen på en annan stavelse än den första om det är en lång vokal i det: cupán (en kopp), na Gardaí (polisen), múinteoir (lärare). Du kommer att upptäcka att detta system är brett använt av människor som har lärt sig språket.
Korta vokaler framför ll, nn, rr, m, ng i enstaviga ord
Du rekommenderas att uttala dessa vokaler kort, precis som de skrivs, men det finns några undantag: ard= hög, Garda= polisman, barr= topp, carr= bil, bord= bord. Dessa ord uttalas med långa vokaler överallt. Och det är rekommenderat att uttala ll, nn något långt, som i t.ex. ball= medlem, clann= barn (i en familj). Emellertid i Munster och västra Galway så uttalas vokaler som skrivs korta som långa eller ibland som diftonger (låter som eye, ow) innan konsonanter som listas i den här sektionen. im [eem]= smör, fill [feel med ett smalt l]= åter, geall [gyal eller gyowl]= lovar, mall [mál eller mowl]= långsam, moill [mwoyl eller mweel med ett smalt l]= försening, långsamhet, poll [powl]= hål, poill [poyl eller pweel med ett smalt l]= flera hål.
Emellertid när en vokal följer på ll, nn, rr, m, ng så inträffar den här förlängningen inte: píosa ime [písa ime]= en bit smör, geallúint [gyaluint]= lovande
Oskrivna vokaler
Mellan r och m uttalas vokalen a (som i about)
l och b
n och bh
_ och g
Initiala mutationer
Ett särdrag för iriska och de andra keltiska språken är att ord är benägna att ändras inte bara i slutet av ordet utan även i början, t. ex: cóta= kappacótai= kappormo chóta= min kappaMutationerna orsakas av ett inledande ord, t.ex. mo= min, mitt orsakar en mutation som kallas lenition. Lention betyder uppmjukning (på iriska séimhiú [shave you]), refererar till att man ersätter ett hårt c till det mer väsande ch. Som kontrast finns ár= vår, vårat som orsakar en annan mutation som kallas eclipsis (urú på iriska), så ár cótaí blir ár gcótaí [ár gótuí]= våra rockar. Det här kan förstås då värdet av baskonsonanten c blir ställd i skuggan eller övertagen av värdet på konsonanten som skrivs innan, t.ex. g. Alla konsonanter muteras inte.
Dagens citat:
Dance as if no one were watching,
Sing as if no one were listening,
And live every day as if it were your last.
Snart kanske det är bestämt
Det händer inte speciellt mycket i mitt liv nu för tillfället. Det är i princip bara jobbet som tillför lite omväxling just nu. Fan vad trist det är att vara "vuxen" ibland.
Nu verkar det som att bollen är i rullning angående september/oktobersemestern i alla fall. Sitter och planerar för fullt nu och vi har kommit fram till att det förmodligen blir den 23/9-8/10. Vi tror att resplanen kommer att se ut på det här sättet:
Dublin 23/9-25/9
Killarney 26/9-27/9
Limerick 28/9-29/9
Galway 30/9-2/10
Belfast 3/10-5/10
Dublin 6/10-8/10
Men det tog ett bra tag innan vi kom fram till de här städerna så det är så många fler ställen man vill besöka. Fast ingen av oss tvekar över att vi kommer att komma dit igen och det kommer nog inte dröja alltför lång tid heller. De flesta på jobbet bara skakar på huvudet när jag nämner att jag ska åka till Irland igen. De förstår verkligen inte vad det är som jag tycker är så speciellt med det landet. Man måste ha varit där för att förstå det.
Det enda "roliga" som har hänt i mitt liv den senaste tiden var för ett par veckor sedan... Jag och en kompis var i London den 6/5-8/5 för att gå på en konsert med ett band som heter Snow Patrol. Det var en suverän konsert det där. Men i vilket fall som helst så bestämde vi oss för att "göra London" den sista natten där och vi hade sett ut stället vi skulle gå till också Waxy O'Connor's (en irländsk pub).
Vi kommer dit och står och hänger på ett ställe ett tag, sedan flyttar vi på oss och sedan flyttar vi på oss och sedan flyttar vi på oss. När vi står på det där sista stället och hänger vid baren så börjar en snubbe att snacka med min polare. Inget speciellt med det. Man snackar på pubar. Det visade sig att han när han började prata med henne trodde att vi var irländare då vi drack Magners (eller Bulmers som den heter på Irland) och han och hans polare (som hette Emmet Finn) var också irländare. I vilket fall som helst så började hans polare snacka med mig. När den puben stängde så gick vi vidare till en annan pub, O'Niell's (även den irländsk). När den stängde så var grabbarna hungriga så vi gick till en nattöppen kinarestaurang med sur personal. Och de blev inte gladare när vi kom in, för att utan att överdriva så var de där två utflippade och "min" irländare" var nog den värsta.
I vilket fall som helst så slutade den kvällen med att vi satte oss i en svarttaxi och åkte till deras ställe som låg ute i Wembley. Och det som hände där är väldigt censurerat. Men jag kan ju avslöja så pass mycket att jag under nästan två månader gick omkring och oroade mig för att jag - trots att det inte fanns en chans i helvete att det skulle vara så - var gravid. Jag har aldrig varit så glad i hela mitt liv över mensen som den dagen jag fick den efter det lilla äventyret. Så inför den här resan ska jag ta med mig både kondomer och dagen-efter-piller. Vill inte uppleva det här igen. Det var helt vidrigt.
Dagens citat:
May you be in
Heaven a half hour before the
Devil knows you're dead!
Rena rama sanningen! ;-)
THE PREPARATION
Friday night is very much love-night for the Irish man.
Arriving back from the pub, having partaken of the traditional Irish aphrodisiac 12 pints of Guinness, and some fish and chips, his mind set on one thing.
LOVE! Or as he say's himself "the ride".
His lust, at fever pitch, after the sensuous excitement of a hard night's dominoes, he approaches his beloved wife, enticing her with gentle words of passion:
"Any chance of me hole then love?"
The good lady in question perhaps over excited by the erotic smell of stale Guinness or the sensuous vision of chips sticking to his chin, is at first somewhat reluctant. This coy reluctance is expressed with the flirtatious reply:
"Would ye ever fuck off!!!"
FOREPLAY
Foreplay is very important indeed. This basically consists of the male casting off his slightly soiled Y fronts provocatively at his wife, that usually land skid-mark side down, as he approaches the bed singing the ancient Gaelic fertility chant:
"Here we go, here we go, here we go"
Upon reaching the bed he comments proudly on this rampant 8 incher. This is a classic example of alcohol induced double vision.
INITIAL PROBLEMS
After 12 pints, sometimes the man's ould Willie Winkie is a trifle reluctant to extend itself (literally). Impotence is very much a blow to the man's self esteem and the wife has to be very tactful. She will offer gentle and sensitive words of encouragement such as:
"Ye useless bastard, ye"
or possibly:
"It never happens to the Milkman"
Oral sex is a great favourite of the Irishman. He approaches his wife with a cheeky invitation:
"How'd ye like to put your teeth round dis?"
The woman nods willingly and points suggestively to her falsies smiling happily in a bedside tumbler.
"Go on then" she says "but don't disturb me".
DOWN TO BUSINESS
Eventually the moment comes to consummate their tender love. Again alcohol induced double vision is an important factor as the man decides which of his willies to use for penetration. Sometimes in his excitement as he moves into his position he may suffer from severe premature ejaculation. A phenomenon he explains to his wife using the poetic phrase:
"Oh fuck, I've shot me load"
If this does occur it is essential he makes up for disappointing his wife by uttering tender and loving compliments such as, perhaps, informing her she's the nicest woman he's ever come across. An imaginative lover, the Irishman, possibly having read the woman likes to be spoken dirty to, says such things as:
"shite, arsehole"
The woman is speechless. The man is now thrusting away, his mind a kaleidoscope of jumbled erotic thoughts. The woman wonders if they should repaint the ceiling. Sometimes she utters a word of encouragement such as:
"Are you sure it's in?"
Given his level of sexual expertise the Irishman's ideal partner should be a versatile lover specialising in the faked orgasm. This takes the form of a breathless shout:
"Ooyah, ooyah, Big Boy"
Eventually its all over. The man roles over, falls asleep, and commences snoring like a pig.
There's no one in the world performs quite like an Irishman - a veritable prince in the kingdom of sex.
Dagens citat:
As you slide down the banister of life,
May the splinters never point in the wrong direction!
I don't like Mondays
Vad gör man annars en sådan här lugn dag? Inte mycket. Skriver här, mailar med en kompis och lär upp en sommarvikarie och emellanåt svarar man i telefon. Just nu sitter jag ensam i växeln då mina två kollegor precis har gått på lunch.
Vissa dagar ska man inte jobba och det här är en av dem. Det är för fint väder för att sitta inspärrad på ett kontor mellan 08:00-16:45. Men när man väl sitter inspärrad och inte har så mycket att göra så kanske jag skulle ta upp iriskan igen. Det var ett tag sedan nu som jag försökte ge mig på det språket så det är ju bara att börja från scratch igen.
En länk till en rolig film på fyra minuter som jag har fått av en kompis. Riktiga killar gillar fotboll:
http://www.youtube.com/watch?v=qnNbleh6s10
Dagens citat:
May God grant you many years to live,
For sure he must be knowing
The earth has angels all to few
And Heaven is overflowing.
Sunday Bloody Sunday
Hade en underlig dröm i morse. Utan att trassla in mig för mycket i hur den var så var jag i drömmen på jobbet och jag var asförbannad på en person. Kommer in och sätter mig i ett möte och börjar prata med arbetskollegan bredvid mig då jag känner att jag måste ventilera mina åsikter. Jag är så arg så att jag inte märker att kollegan börjar smeka mig på sidan av bröstet, men efter ett tag så börjar vi hångla. Den här drömmen skulle inte ha stört mig så mycket om det hade varit en av mina manliga kollegor. Men eftersom det inte var det så känner jag mig lite störd av det hela. Fast man ska inte läsa in för mycket i drömmarna har jag hört och det där betyder något helt annat än det man tror. Säkert någonting om förändring eller viljan att förändra någonting i mitt liv.
Nä, nu börjar det nästan bli dags att gå och sätta sig på terrassen igen. Solen brukar dyka upp där vid halv ett, ett-tiden. Man vill ju ändå ha lite färg på sig när det är sommar. Fast egentligen undrar jag varför jag bryr mig om att kämpa till mig lite färg då jag får en konstig nyans. Ser inte speciellt brun ut och efter en solig semester som jag har tillbringat mycket utomhus så brukar jag få frågan om jag har tillbringat semestern i Vita Bergsparken. Det är när jag visar ställen där solen inte har kommit åt så mycket som de ser att jag visst har fått färg och ganska mycket färg också.
Kul att det blev fyra europeiska lag som möts i semifinalerna. Trodde inte att Frankrike skulle slå Brasilien. Och jag tycker att det var orättvist att Portugal vann över England. Ska bli intressant att se vilka som går vidare till finalspel av Tyskland-Italien och Portugal-Frankrike. Måste nog säga att jag hoppas att Tyskland går vidare då jag aldrig har varit något vidare fan av medelhavsländerna.
Dagens citat:
May you always have;
Walls for the winds,
A roof for the rain,
Tea beside the fire,
Laughter to cheer you,
Those you love near you,
And all your heart might desire!
Rubrik?
Jag vet att det finns massa människor som undrar varför jag är så besatt av Irland som jag är. De undrar vad det är som är så speciellt med det landet. Vad ska man säga och var ska man börja?
1. Innevånarna
Jag har aldrig stött på ett trevligare och gästvänligare folk.
2. Naturen
De har verkligen en underbart vacker natur. Speciellt i sydväst.
3. Musiken
Folkmusiken, Damien Rice, U2, Mundy, m.fl.
4. Drycken
Guinness, Caffreys, Kilkenny, Bulmers och all irländsk whiskey.
5. Historia
Irland har som så många andra länder en tragisk historia. Men till skillnad från många andra länder så lever de mitt i den då den gör sig påmind då och då.
6. Dialekten
Finns det någon engelsk dialekt som är gulligare än den irländska? Skottarna har även de en gullig variant, men den irländska... *suck* Underbar.
Såg i en kompis blogg att hon har skrivit om det hon och jag snackade om igår, nämligen att man skulle någon gång leka turist i sin egen stad. Åka sightseeing-buss och sightseeing-båt vid tillfälle. Men det får nog vänta då det kostar pengar och jag måste spara ihop så mycket pengar som möjligt. Vi har beräknat att resan i höst kommer att gå på någonstans mellan 17 000-20 000:- och om man tjänar 19 000:- och får ut 13 400:- rent per månad så tar det lite tid att få ihop pengarna. Sedan är det nog inte helt omöjligt att vi åker en vända i januari/februari heller. Men då blir det ingen längre resa utan då åker vi nog bara dit för att se en rugbymatch.
Dagens citat:
There are many good reasons for drinking,
One has just entered my head.
If a man doesn't drink when he's living,
How in the hell can he drink when he's dead?




